stichtingWelkom op deze website van de stichting ''Blijf Bewegen, Geniet Het Leven!''


Hieronder een kleine intro over de reden waarom de stichting is ontstaan. Op 27 juli 2014 kreeg ik, Wilco Giesen, een fors herseninfarct. Zomaar vanuit het niets, in één klap uit het leven weggerukt!   In plaats van lekker even een lange duurloop te doen lag ik een uurtje later in mijn hardloopkleding op de Stroke Unit van het Rijnstate ziekenhuis.
Sindsdien ben ik halfzijdig verlamd, heb ik een niet aangeboren hersenletsel, (NAH), mag ik niet meer werken en ben ik levenslang revaliderend. De lange, onzekere weg van een leven na een CVA was voor mij begonnen. Een weg die zeker niet over rozen ging, met vallen en weer opstaan....


Na mijn revalidatieperiode, ruim 5 maanden intern in Klimmendaal, ben ik geleidelijk aan weer opgekrabbeld en heb m'n leven weer herpakt. Gaandeweg het revalidatietraject ben ik als vrijwilliger en ervaringsdeler betrokken geraakt bij diverse organisaties en projecten.
Om weer te integreren in de maatschappij, mijn trauma te verwerken en mijn kennis en ervaring, te delen met anderen. Want ervaringsdeskundigheid en het inzetten daarvan is van grote waarde voor mensen die iets lifechanging is overkomen en hun naasten!
Als ervaringsdeler verzorg ik gastlessen en presentaties, onder meer op scholen, revalidatiecentra, maar ook voor professionals als cliëntondersteuners of arbeidsdeskundigen. Daarnaast ben ik met name actief op het gebied van het sporten en bewegen voor mensen met een beperking. Met Niet Aangeboren Hersenletsel heb ik de meeste ervaring, omdat ik zelf getroffen ben. Als geen ander weet ik, voor iedereen, maar zeker voor anders valide mensen en mensen met een ernstige aandoening of ziekte. In beweging komen en vooral blijven is van groot belang! Sporten en bewegen heeft mij weer geholpen te komen waar ik nu ben. Daarom promoot ik het sporten en bewegen voor mensen met een beperking op diverse manieren.


Daartoe heb ik nu, samen met Gerard Castelijn en Rikus Dontje, de stichting ''Blijf Bewegen, Geniet Het Leven!'' opgericht. Gewoon door wat mij zomaar is overkomen, een herseninfarct met blijvende halfzijdige verlamming, en hoe ik daarmee in de loop der jaren heb leren omgaan, te delen met andere mensen die een ingrijpende, levensveranderende gebeurtenis hebben meegemaakt. Daardoor kan ik mensen weer lichtpuntjes laten zien in de donkere tunnel waarin ze zich nu bevinden! De inzet van ervaringsdeskundigheid is zo belangrijk...
Door het bewegen en sporten in te zetten, en daarbij mijn eigen situatie te gebruiken, hoop ik mensen weer te stimuleren, waardoor ze beter om leren gaan met tegenslagen, weerbaarder en zelfredzamer worden, minder afhankelijk worden en weer dingen gaan ondernemen.
DONATIES:


Spreekt hetgeen we doen je aan en wil je ons ondersteunen of doneren?
''Blijf bewegen, Geniet Het Leven'' heeft een ANBI status.
Het banknummer is NL 87 RBRB 8841 6939 67, tgv de stichting ''Blijf Bewegen, Geniet Het Leven'', Regiobank Silvolde
9 jaar na hersenletsel: hoe gaat het nu met Wilco? - Klimmendaal. (klik op de tekst voor het verhaal)